Hogyan dobjuk fel a lakásdekorációt vászonképekke?

Éledjen újjá a természet még az otthonunkban is!


A hosszú hideg téli napokon már biztosan vagyunk páran akik várják végre a jó tavaszi napsugarakat, hogy kibújjanak a virágok a földből és újra zöld legyen a táj a fehérség és a szürke latyak helyett. Ha még odakint nem is, de otthonodba már lehet a tavaszra készülni. Megmutatjuk hogyan állj neki!                               


A hosszú téli napok után az ember lelke már attól jól érzi magát, hogy kicsit süt a nap vagy megjelenik néhány zöld fűszál a hó alatt. Másnap viszont újra havazik. Mit tehetsz, hogy eljöjjön végre a várva várt tavasz? Az időjárást nem tudjuk befolyásolni, de a lakásodban olyan évszakot varázsolsz amilyet csak szeretnél.

Hogy csempészheted be az újraéledő természetet az otthonodba?


Ehhez két dolog a legfontosabb:


Az egyik, hogy bátran használj színeket, melyek között nagyon domináns a zöld, a sárga, rózsaszín és az olyan élénk színek amelyek a tavaszt ébresztik bennünk.


A színek után a másik lényeges elem a növények megléte. Ha otthonodban már most elhelyezed a nárciszokat és liliomokat akkor már az feldobhatja a hangulatot ugyanúgy mint néhány szál tulipán. A bejárati ajtóra tehetünk színes virág koszorút, így már az ajtóba megérkezve érezhető a természet illata.

Vegyük elő vázáinkat, tegyél bele vágott virágokat és szerezz be minél több cserepes növényt. A konyhába a fűszerkerted is elkészítheted, a nappalit zöld növényekkel lehet benépesíteni.

Válassz néhány esztétikus képet a falra, ezzel még jobban fokozhatod a tavaszi hangulatot. Gondolunk itt a színekre, a növényekre egyaránt.


Milyen képet érdemes választanod?


ha tavaszt szeretnél idézni, akkor jó választásnak bizonyulhatnak a rügyező fák egy harmatcsepp levélen, a lédús gyümölcsök, vagy egy fakéreg, melyen látszanak a tavasz nap sugarai. Ezek mind a tavaszi természet éledését keltik otthonodba.


Választhatsz a nappaliba a virágos mezők képét, míg a hálószobába kerülhet néhány pitypang, virágszirmok, egy katicabogár vagy a délutáni napsütést megörökítő vászonkép. A konyháról se feledkezz meg. Ne hagyd ki a vitamindús gyümölcsöket vagy a friss zöldségeket ábrázoló képeket, míg a fürdőszobába a gyönyörű természeti panorámát eléd táró képeket válassz.


Hova érdemes helyezni ezeket a képeket?


Mindenképpen tegyük világos helyre és a zsúfoltságot ha lehet akkor kerüljük. Ha kifejezetten kicsi és sötét a szobád akkor ne kerüljön ide tavaszi dekor. Ezek a képek ugyanis tágas térben mutatnak jól.


Ha tavaszi hangulatot szeretnél, akkor helyezd ezeket olyan falfelületre ahová gyakran süt a nap. Egy ablakkal szemben például a beszűrődő napsugarak látványától biztosan azt érzed majd, hogy már odakinn is ébredezik a természet.


Alakíts ki tavaszi sarkot magadnak, ahol van egy fehér komód, rajta egy színes kaspó benne tulipánnal vagy jácinttal és egy odaillő vászonképpel.


Ezek meglétével könnyen bövítheted dekorációd nyárivá, őszivé, télivé. Így minden évszakhoz tudsz alkalmazkodni.