Lakberendezés Budapest és vonzáskörzetében, avagy hogyan dobjunk fel új otthunkunk


Az ősz beköszöntével, mi másról is írhatnánk mint a lakberendezésről. Minden lakásnak megvan a maga előnye és hátránya a maga kategóriájában. A lakás paramétereiből, lehetőségeiből kell a legjobbat kihozni, ami a lehető legnehezebb feladat, és néha még a tapasztalt embert is próbára teszi.
A legjobb ha nem keverjük a stílusokat, vagy ahogy a magyar közmondás tartja, a szezont a fazonnal. Ez alatt azt értem, hogy az adott helyhez meg kell találni, milyen stílus passzol, mi illik és mi nem. Budapesten két fajta lakberendezés van segítségünkre.


Az első ötlet olyan emberek számára adhat lehetőséget, akik polgári lakásban élnek. Számukra a legjobb ha a klasszikust stílust követik, az eredeti és antik dolgokat használják. A fa például mint anyag nagy eleganciát kölcsönöz a polgári lakásoknak. Tehát ha egy üvegasztalt szemelünk ki, nagyon gondoljuk meg, és inkább a lakás antik részeire fókuszáljunk, amihez jobban illik egy fa asztal.


Itt merülhet fel az a kérdés, mi a helyzet azokkal, akik új építésű lakásban élik a mindennapjaikat. Ott is számos lehetőség adott arra, hogy törekedjenek az eleganciára, és maximálisan kihasználják a tereket, modern bútorokkal. Ha törekszünk az újszerűségre, akkor  mindenképpen tartsuk szem előtt a letisztultságot. A berendezések szögletes vonalaira, az igényes műanyag tárgyak használata olyan érzést kelthet, mintha Barcelona gyönyörű modern városába sétálnánk.


Ha lakberendezésre adjuk fejünket, akkor sokszor nem is tudjuk hol álljunk neki, mik a kezdeti lépésel. Mivel az ősz beköszöntével hideg idő jön, megnő az ember étvágya is, így érdemes a konyhával kezdeni a lakberendezést. Érdemes a konyha berendezéssel kezdeni, hiszen egy lakásban vagy házban ez a leginkább igénybe vett helyiség. Az a helyiség ahol több időt töltünk, legyen szép és igényes.


Ez ugyanis az ember kedélyállapotát jelentősen befolyásolja, mivel szinte minden napunk a konyhában kezdődik. Gondoljunk csak bele, nem mindegy hol fogyasztjuk el a finom reggeli kávénkat, tojásrántottát, vagy műzlinket.  Azonban mára már tévhit az a felvetés, hogy költségesebb egy felújítás. Ma már fillérekből fel lehet újítani egy házat. erre mutatok néhány trükköt.


Egy régimódi konyhából is könnyen varázsolhatunk új hangulatú helyiséget bizonyos kereteken belül. Ettől még tudni fogjuk, hogy régi konyhában vagyunk, de fel lehet újítani néhány egyszerű trükkel. Játszadozzunk picit a színekkel, hiszen megdöbbentő különbség lehet, ha veszünk egy vödörnyi festéket, merészebb színekkel. Az sem kőbe vésett szabály, hogy csak falakat lehet átfesteni. Ha az anyag minősége megengedi, akkor pár konyhai bútort, használati tárgyat is egész nyugodtan fessünk le. Merjünk nagyot álmodni és azt megvalósítani. Ha a konyhánk ablakos, akkor jó megoldás lehet ha kicseréljük a függönyt. Az eddig használt snassz színeket felejtsük el, ehelyett használjunk élénk és merész, extravagánsat. Tudományosan bizonyított, hogy kedélyállapotunkra hatással vannak a színek. Levonva a konzekvenciát a lakberendezés nagy titka az, hogy merész színekkel játszadozzunk, lehet szó bármilyen házról vagy lakásról. Új építésű lakásoknál bátran használjunk modern eszközöket.