RETROA retró stílus a fiatalok vagány és lázadó stílus. Színekben az élénk szín kavalkád a jellemző, tehát a mustár sárga, a kék, a kivi zöld, a ciklámenek, narancs, piros és a rózsaszín keveréke. A bútorok formája sem hétköznapi, mert futurisztikusabb, meghökkentőbb a vonaltervezés.Kerek és négyzetek, legömbölyített idomok, virágminta, kör, hullám minták, és ami még elhagyhatatlan az a lakkozott felületek a bő, műbőr, műanyag és a plexit is. A padlón linóleumot vagy PVC-t alkalmaznak, a falon tapéta, vagy hengeres minta. Az egész mégis eredeti és harmóniában van. Hangulatában nagyon üdítő, vidám.
BERENDEZÉSA bútorokra a szögletes és íves formák jellemzők, valamint a műanyag. A színek itt is élénkek, de jelen van a fekete és a fehér is.


Ülőbútorok azok lehetnek nagyon íves és nagyon szögletes vonalvezetésűek, de a színűk általában élénk, szövettel vagy bőrrel vannak behúzva viszont a székek műanyagból készültek, a lába fém, kis háttámlájúak, könnyűek színesek vagy átlátszóak. A falakon hengerelt festést és tapétát használnak.


A tapéta virágos, körös és hullámos mintázatú és ezek a formák a textíliákon is visszaköszönnek. A textíliákban pamutot, plüsst, műbőrt, bőrt, szőrt alkalmaznak. Ennél a stílusnál nem kritérium a természetes fény itt inkább a mesterséges fény dominál és abban is megengedett a színes fények használata, ami piros, narancs és a szokásos meleg fény.