A modern stílus hasonlít a minimálhoz, a különbség abban rejlik, hogy sokkal barátságosabb és melegebb hangulata van, ezért ez a stílusirányzat a legközkedveltebb a belsőépítészetben és lakberendezésben. Színekben a barna és a meleg árnyalatok dominálnak, a foltokban megjelenő élénkebb tónusok. Anyaghasználatban pedig a fát, fémet, üveget, mesterséges anyagokat és a követ tökéletesen összecsengő kollázs ként tálalja elénk.A világításhoz meleg fényű halogéneket használnak, de néhol a hideg fény is megjelenik és itt is több hangsúlyt fektetnek a dekorációra, mint egy minimál stílusban, de természetesen nem esnek túlzásba.  Ennél a stílusnál a szögletes és éles vonalak valamint a kerek, íves formák nagyon jó harmóniában vannak, ez teszi nagyon trendivé és különlegessé ezt a stílust.
BERENDEZÉSA modern stílusra jellemző anyagok nagyon hasonlóak a minimálhoz mert, itt is megjelenik a fa, fém, kő, üveg, alumínium, műanyag és a bőr, amit felkasírozva is szoktak dekorációs elemként használni. A burkolatokban itt a mintás elemek is abszolúte a stílushoz tartoznak és ezek nagyon hangulatossá valahol különlegessé és egyedivé teszik ilyen például egy egyedi mozaik csempéből kirakott forma vagy minta. Az anyagok vegyítése akár elég érdekes formában is megengedett.Itt a textíliákban a földig érő, sűrűn ráncolt organza és hozzá tartozó dekor függöny vagy sötétítő kellemes meleg hangulatot ad a szobának vagy helyiségnek és természetesen a lap függöny itt sem marad el. A szőnyegekben hosszú szálú, tűzött szőnyegek, fordulnak elő, de lehetnek teljesen egyedi kinézetűek is. A tapétákat ebben a stílusban a lakberendezők, belsőépítészek dekorációs elemként is sokat használják, mert nagyon látványosak.


A bútorok a letisztult formát követik, de helyet kapnak az íves formák is. Eme bútorokra a kényelem, az otthonosság jellemző.


A konyhában a fa és a fényes valamint a matt felület kombinálása jelenik meg, ami jól tükrözi eme lakberendezési stílus.


A fürdőszobában továbbra is megmarad a modern vonalvezetés, ahol a burkolattal és a jó formatervezési szaniterekkel esztétikussá és kellemessé lehet tenni, itt mintás mosdót is használhatunk, ami a fürdőszoba jellegzetessége is lehet.Azért közkedvelt eme stílus, mert az egész lakást meg lehet szépen jeleníteni. Nem kell párosan elhelyezni a dekorációt és egyesével sem. A virág mint dekor itt sem elhanyagolandó. Világításnál előny a természetes fény, általában a meleg fény, de bizonyos helyiségekben jól áll a hideg fény is. Használhatunk süllyesztett lámpát, álló lámpát vagy csillárokat, amik lehetnek mintásak, különleges formájúak.